Friday, October 23, 2009

Kāpēc Colin's ?

Šis jautājums laikam nemaz nav tik viegli atbildāms, kā pirmā brīdī šķiet. Jo mums tepat apkārt ir daudz smuku, gudru un veselīgu suņu. Taču, diemžēl, katrs audzētājs diezgan ātri nonāk pie secinājuma, ka ideālu suņu nav. Vispār.
Sākot meklējumus, viens no faktoriem bija krāsa. Manuprāt, pārot šokolādes krāsas kuci ar dzeltenas krāsas suni nav prāta darbs, tādēļ izvēle jau tika ierobežota uz melniem un šokolādes krāsas suņiem. Nākamais kritērijs - gribējas, lai noteikti būtu arī šokolādes krāsas kucēni. Tas nozīmē - ja izvēlamies melnu partneri, tad viņam noteikti ir jābūt ar šoko krāsas gēnu. Tā kā Gwenai nav pārāk liela galva, tad arī šoreiz lielu uzmanību pievērsu šim partnera parametram. Tāpat ar augstāko prioritāti bija vēlme pēc visiem zobiem (labradoram pēc standarta drīkst trūkt daži zobi). Un kā pats par sevi, man bija prasība pēc displāzijas rezultātiem HD: A/A, jo Gwenai ir B/B.
Pats galvenais - sunim ir man jāpatīk. Jo neskatoties uz it kā daudziem izmērāmiem kritērijiem, audzētājs pirmkārt var paļauties tikai uz savu čuju, ņuhu un poņu. Reizēm noder arī labi draugu ieteikumi. :) Nu jā, un kad gan mēs citādi būtu tikuši apskatīt Holandi? :))
Īsāk sakot - pēc ilgām un garām pārdomām, izvēle krita uz Colinu. Pilnā vārdā FARNFIELD Hakuna Matata. Colins ir angļu izcelsmes, bet dzīvo Holandē. Lielā lauku saimniecībā (vairāk kā 50 govis), kopā ar savu māsu un vēl vairākiem visu krāsu labradoriem. Viņa saimniecei Miekei ir Latvijas mērogiem paliela labradoru audzētava Penny Royal's Labradors. Colins ir vairāku valstu čempions un pēc rakstura ļoti zolīds kavalieris. (His character is very sweet and gentle but also quite naughty like a lab should be - no Miekes meila)

No comments:

Post a Comment